Centrul Chinologic de la Sibiu „ Dr. Aurel Greblea” a semnat vineri, 14 iunie, un protocol de colaborare cu Japan Tobacco International (JTI), protocol prin care JTI va susţine, cu ţigări confiscate de la Vamă, antrenamentele câinilor în vederea depistării traficului ilicit cu ţigarete.

Potrivit directorului JTI, Gilda Lazăr, compania JTI se bazează în stoparea contrabandei de ţigări mai mult pe câinii instruiţi decât pe oameni. Şi, în plus, experienţele anterioare au confirmat că patrupedele îşi fac treaba.

„Patrupedele sunt incoruptibile. Din experienţa noastră anterioară, cu cei de la Vamă, unde am format 28 de echipe canine, ştim că aceşti căţei sunt extrem de vigilenţi, că nu le scapă absolut nimic şi că îşi fac treaba cu plăcere. Sunt capturi mari, capturi importante, realizate pe punctele de trecere a frontierei, pe graniţa estică a Uniunii Europene. Ultima captură importantă îi aparţine lui Alegro, un căţel format la Giurgiu,care a făcut o captură de peste 200 de mii de pachete de ţigarete săptămâna trecută la Siret”, a spus Gilda Lazăr.

Potrivit directorului JTI, protocolul de colaborare presupune şi asigurarea echipamentului necesar pentru instruirea câinilor şi hrana acestora.

În programul de antrenament în depistarea tutunului vor fi incluşi de de câini de

Citește mai departe pe: Rondul de Sibiu

video câinii de la centrul chinologic sibiu se vor antrena cu ţigări confiscate de la vamă  video câinii de la centrul chinologic sibiu se vor antrena cu ţigări confiscate de la vamă

Ultima oră

Comentariul meu