Cu o incadrare superioara in calendarul competitiilor Uniunii Cicliste Internationale (2.1), cu echipele Pro-Continentale care intra in joc de la acest nivel, cu primele nume mari ale ciclismului european, cu faima deja asigurata ca fiind o competitie a cataratorilor, Turul Ciclist al Sibiului 2013 a intrat cu pregatirile pe ultima linie dreapta si anunta un spectacol pe cinste sub ochii publicului intre 11 si 14 iulie.

Nouasprezece echipe nationale, Continentale si Pro-Continentale se vor infrunta pornind de la Sibiu pe soselele din Transilvania Centrala de-a lungul a 480 de kilometri. Va fi un duel rutier dus de participanti pana la ultima picatura de energie in lupta pentru cele 529 de puncte UCI puse in joc de organizatori si cei 29.789 euro premii in bani.

Lista de start pentru anul 2013 arata ca Turul Ciclist al Sibiului devine o competitie a `montagnarzilor`, care aduce la Sibiu echipe solide, care au in componenta cataratori puternici, capabili sa-si adjudece victoriile si punctele pe traseele de munte montane specificul turului transilvan. Este si normal avand in vedere ca trei din cele cinci curse ale Turului se desfasoara in zone montane, cu urcari dintre care cea mai `usoara` este la 1006 metri, iar celelalte

Citește mai departe pe: www.turnulsfatului.ro

mai putin de o luna pana la turul ciclist  mai putin de o luna pana la turul ciclist

Ultima oră

Comentariul meu