Piața Mare din Sibiu va găzdui unul dintre cele mai interesante proiecte muzicale din ultimii ani. Naiul va fi elementul comun al unui „spectacol 4 în 1” care îi va aduce la Sibiu pe Felicia Filip, Ozana Barabancea, Ionuț Fulea și Proconsul alături de alți artiști consacrați. În total, 30 de artiști vor concerta în centrul Sibiului, în data de 5 iulie, îmbinând într-un mod unic jazz-ul, cu pop-rock-ul, cu folclorul și muzica clasică.

Radu Nechifor, gazda concertului este unul dintre cei mai talentați naiști din România și nu numai. A fost elev al maestrului Gheorghe Zamfir, iar talentul lui a fost recunoscut la o mulțime de concursuri internaționale, unde sibianul a câștigat numeroase premii.

Felicia Filip este una din cele mai cunoscute soprane din România, succesul ei fiind recunoscut la nivel internațional. A cântat pe mari scene ale lumii, cum ar fi Royal Opera House Covent Garden, Staatsoper Viena, Liceo di Barcelona, Teatrul Capitole și multe altele. Recent, artista a fost decorată de Președintele României cu titlul de “Cavaler al Meritului Cultural”, cea mai înaltă distincție acordată unui cântăreț român în activitate.

Ozana Barabancea s-a lansat în peisajul muzical imediat după revoluție. Artista abordează cu o simplitate debordantă mai multe genuri muzicale, dar preferatul ei rămâne jazz-ul, pe care îl reprezintă cu succes. Cântăreața are o interpretare deeosebită în spectacolul Chicago, dar și în alte spectacole ale Operei Naționale din București.

Ionuț Fulea este unul dintre cei mai cunoscuți interpreți de folclor din Ardeal. Cu toate că a terminat Politehnica și este inginer cu acte în regulă, artistul nu a profesat niciodată, pentru că adevarata sa pasiune a fost întotdeauna muzica populară. Tocmai de aceea, Ionuț Fulea este unul dintre ambasadorii de suflet ai României.

Baieții de la Proconsul au cunoscut succesul încă de la lansare, în 1999. În anul 2000 au obținut locul 3 la Festivalul de la Mamaia cu piesa Cerul. Premiile și distincțiile pe care le-au câștigat de-a lungul timpului au demonstrat că sunt una din cele mai iubite formații de pop-rock din România.

Pe lângă cei cinci artiști, pe scenă vor urca și alți muzicieni cunoscuți precum Marius Preda, Cezar Cazanoi, Traffic Strings, DreamCatchers etc.

 

Ultima oră

Comentariul meu