Rectorul Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu (ULBS), prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea (foto), a declarat marţi, 11 iunie, că sesiunea de admitere din acest an nu va fi una uşoară, în mare parte din cauza lipsei interesului tinerilor pentru educaţie, acesta mărturisnd că „simte” că vor rămâne „multe goluri” după prima sesiune de admitere.

Acesta a declarat că este pentru prima dată când este îngrijorat de modul în care se va desfăşura admiterea la universitate, din cauza procentului de elevi de clasa a XII-a care au ales să nu se înscrie la sesiunea din vară a examenului de bacalaureat şi a promovabilităţii, în general.

“Vor fi multe goluri neocupate, după prima sesiune de bac. Sper să nu se întâmple aşa, dar eu cam aşa simt. E prima oară când sunt îngijorat de această evoluţie”, a spus Bondrea.

Acesta a precizat că este îndreptăţit să creadă asta din cauza „promovabilităţii şi a interesului tot mai scăzut al tinerilor către educaţie”.

“De aceea trebuie făcut cumva un program, universităţile au un rol important să facă în proecte prin care să tragă nu numai elevi de a XII-a sau din liceu, să atragă tinerii spre educaţie. Trebuie să se ducă în şcoli,

Citește mai departe pe: Rondul de Sibiu

ioan bondrea, rectorul ulbs: “simt că vor rămâne multe goluri după prima sesiune de admitere”  ioan bondrea, rectorul ulbs: “simt că vor rămâne multe goluri după prima sesiune de admitere”

Ultima oră

Comentariul meu