Publicat înUltima oră

Înălţarea Domnului – Ziua Eroilor

„Şi i-a scos afară (pe apostoli) până spre Betania şi, ridicându-şi mâinile, i-a binecuvântat. Şi pe când îi binecuvânta, s-a despărţit de ei şi s-a înălţat la cer.” (Luca, 24, 50-51). Astfel prezintă Sfântul Evanghelist Luc înălţarea Domnului nostru Iisus Hristos la cer. Sfânta Biserică sărbătoreşte Înălţarea Domnului, în fiecare an, în zi de joi, la patruzeci de zile de la Înviere (anul acesta 13 iunie).

După învierea Sa din morţi, Domnul Iisus Hristos a mai rămas pe pâmânt încă patruzeci de zile, pentru a arăta credincioşilor de atunci şi nouă tuturor, că a înviat cu adevărat. Le-a vorbit tuturor despre Împărăţia lui Dumnezeu şi le-a poruncit Sfinţilor Apostoli să meargă în toată lumea, să ducă învăţătura adusă de el şi să-i boteze pe toţi, de la cel mai mic până la cel mai mare, în numele Sfintei Treimi, adică a Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh.

Înainte de a se despărţi de Sfinţii Apostoli, le-a făgăduit că le va trimite pe Duhul Sfânt, care venind asupra lor, le va da curaj şi înţelepciune pentru munca grea ce îi va aştepta. Învăţătura Sa va trebui dusă de ei până la „marginile pământului”. Mântuitorul şi-a ţinut promisiunea, încât peste

Conectare

V-am trimis recent un link de autentificare. Vă rugăm să vă verificați căsuța poștală!

Conectați-vă cu parola de mai jos sau conectați-vă folosind e-mailul dvs.

Primiți un cod trimis pe e-mail pentru a vă înregistra sau conectați-vă folosind o parolă.

Introduceți codul pe care l-ați primit prin e-mail pentru a vă conecta sau conectați-vă folosind o parolă.

Termeni și condiții