Un turist german in varsta de 42 de ani a murit aseara in apropiere de Paltinis, in timp ce se plimba impreuna cu familia. Turistii au fost surprinsi de o furtuna puternica pe un traseu montan marcat, cu toate ca plecasera pe o vreme superba din statiune.

Echipajele de urgenta au primit apelul familiei aseara si nu stiau in ce stare il vor gasi pe barbat. Chiar daca Sibiul se afla sub cod galben de furtuna, turistii – 5 adulti si 3 copii – au plecat la plimbare in timp ce afara era soare si o temperatura numai buna de plimbare. Asa cum deseori se intampla la munte, furtuna a lovit din senin. O ploaie rece si abundenta i-a surprins pe turisti pe poteca. Grindina a inceput sa cada cu furie, iar temperatura a scazut brusc. Barbatul, cetatean german plecat de multi ani din Romania, s-a oprit sa-l schimbe pe fiul sau in varsta de 2 ani, moment in care a cazut fulgerat.

Familia a apucat sa sune la 112, iar salvamontistii sibieni au plecat imediat in ajutorul turistilor care se aflau la o altitudine de 1900 de metri. “Vremea era foarte rea, cand am ajuns in golul alpin. Ploua, era

Citește mai departe pe: www.turnulsfatului.ro

turist german, omorat de traznet la paltinis  turist german, omorat de traznet la paltinis

Ultima oră

Comentariul meu