Viitorul suna eco, daca e sa-i credem pe studentii Universitatii “Lucian Blaga`, care au imaginat un oras cu totul si cu totul din materiale reciclate. Panouri solare din doze de bere si suc, veioze din pahare de plastic folosite si mobilier din anvelope vechi, cam asa arata constructiile de maine. Tinerii au creat proiectul unui oras verde, in care nimic nu se arunca, totul se refoloseste. Oamenii viitorului au pana si haine din materiale reciclate.

Peste 40 de studenti au lucrat la proiectul “Smart Village`, iar orasul imaginat de ei are case izolate cu peturi, luminate cu veioze din pahare, mobilate cu anvelope folosite si incalzite cu doze de suc.

`Am construit o aeroterma ecologica. Principalele materiale folosite sunt dozele de suc. Dozele de suc sunt taiate in ambele capete, sunt lipite cu silicon, sa formeze coloane. Prin partea de jos, aerul este antrenat de un ventilator. Din partea de jos, trece prin dozele de aluminiu, care sunt vopsite in negru pentru a atrage mai bine razele solare. Aerul se incalzeste, ajunge in partea de sus a aerotermei, de unde, prin tub, intra in incaperea pe care dorim sa o incalzim. Am testat aparatul, iar de la 19 grade, a

Citește mai departe pe: www.turnulsfatului.ro

orasul viitorului: case din peturi si mobila din anvelope  orasul viitorului: case din peturi si mobila din anvelope

Ultima oră

Comentariul meu