Prin expozitia retrospectiva `Constantin Blendea`, Muzeul National Brukenthal are parte de un regal de arta contemporana. Bogatia creatiei, numeroasele expozitii personale, aprecierile criticii de specialitate, premiile si distinctiile obtinute sunt confirmari ale locului pe care pictorul Constantin Blendea si l-a asigurat in istoria artei contemporane romanesti.

`In egala masura, creatia unuia dintre maestri picturii romanesti a secolului al XX-lea si inceputul secolului al XXI-lea este onorata prin gazduirea intr-un spatiu al valorilor consacrate: in cel mai vechi si original muzeu din Romania. Maestrul Constantin Blendea, a avut o activitate bogata nu doar ca pictor, ci si ca restaurator si profesor: a fost expert restaurator la Muzeul National de Arta al Romaniei si profesor universitar la sectiile Arta Monumentala si Pictura ale Institutului de Arte Plastice `Nicolae Grigorescu` din Bucuresti`, spun organizatorii.

Activitatea sa expozitionala a acoperit galerii si muzee din tara si din mari centre artistice ale lumii.

`In evolutia creatiei pictorului Blendea, alaturi de eleganta si rafinamentul exceptional al imaginii, felul de a compune, dinamismul formelor si procesul de esentializare mereu mai concentrat, totul vorbeste despre cautare, aflare, descoperire. Opera de opera se alatura in activitatea sa creatoare, ca intr-o calatorie initiatica mereu noua, mereu proaspata, incheiata cu miracolul descoperirii, pentru

Citește mai departe pe: www.turnulsfatului.ro

expozitie de pictura `constantin blendea` la brukenthal  expozitie de pictura `constantin blendea` la brukenthal

Ultima oră

Comentariul meu