Profesoară de limba şi literatura română la Şcoala Generală nr. 8 din Mediaş, Iuliana Blăjan (foto) a acceptat să transfere – până la 1 august – la Muzeul Municipal propria colecţie de păpuşi care însumează 77 de exemplare.

Pasiunea acesteia pentru păpuşi datează de circa 15 ani timp în care a investit deocamdată necuantificată o sumă importantă de bani în diferitele exemplare achiziţionate în principal prin intermediul site-urilor dedicate de pe internet, cele mai valoroase fiind evident cele din porţelan.

Angela Păucean, muzeograf în cadrul Muzeului Municipal Mediaş a declarat luni după amiază, la vernisajul expozişiei că este pentru prima oară când instituţia în speţă găzduieşte o astfel de pasiune a unui localnic. Iuliana Blăjan susţine că într+o casă cu trei bărbaţi, păpuşile reprezintă o pată de culoare în camera singurei femei din respectiva locuinţă situată în comuna Valea Viilor.

Citește mai departe pe: Rondul de Sibiu

o profesoară şi-a “transferat” la muzeul municipal mediaş propria colecţie de păpuşi  o profesoară şi-a “transferat” la muzeul municipal mediaş propria colecţie de păpuşi

Ultima oră

Comentariul meu