Tursib a fost premiat în 29 mai 2013, în cadrul celui de-al 60-lea congres al Uniunii Internaţionale a Transportatorilor Publici la categoria “Business Model” pentru Europa Centrală şi de Est. Societatea de transport public din Sibiu a primit premiul pentru dezvoltarea transportului public şi pentru schimbările pozitive prin care a trecut societatea în ultmii trei ani.

Tursib este membru al Uniunii Internaţionale a Transportatorilor Publici (UITP) din 2008, participând activ în proiectele propuse de UITP. Premiul a fost acordat în cadrul proiectului “PTx2=2025”, care are ca obiectiv dublarea numărului de călători transportaţi de operatorii europeni de transport public, până în anul 2025, faţă de anul de referinţă 2009. În concurs au fost înscrise peste 240 de proiecte din peste 40 de ţări.

Premiul recunoaşte astfel pe plan european progresul pe care societatea sibiană l-a făcut într-un termen foarte scurt. Dezvoltarea sistemului de transport public a fost concepută şi promovată împreună cu Primăria Sibiu şi s-a axat în principal pe două direcţii: un plan de transport bazat pe necesităţile reale de deplasare ale cetăţenilor, conform studiului de trafic şi îmbunătăţirea sistemului de tarifare.

Prima etapă de modernizare s-a desfăşurat în perioada 2006 – 2009, când parcul auto a fost înnoit cu 35 de autobuze. Staţiile au fost de asemenea reamenajate treptat. În noiembrie 2009 rutele Tursib au fost complet modificate pentru o mai mare eficienţă a transportului public, iar sistemul de tarifare a fost modificat şi acesta prin introducerea abonamentului unic. În ultimii doi ani s-a schimbat şi modalitatea de achiziţie a biletelor şi abonamentelor: acestea se pot achita on-line sau prin metoda contactless. Abonamentul de transport este acum pe card magnetic. Pe scurt, în 7 ani, Tursib a devenit competitiv şi a reuşit să transforme transportul public într-o reală alternativă la transportul cu autovehiculul propriu.

Rezultatele acestor măsuri au dat imediat rezultate: în 2009 se înregistrau 25 milioane de călătorii, apoi în 2010 au fost efectuate 30 de milioane de călătorii. În 2012 pasagerii au folosit autobuzele Tursib pentru peste 34 de milioane de călătorii.

Calitate sau nu?

Ora de Sibiu te invită să îți spui părerea despre serviciile publice oferite de Tursib. Ești sau nu mulțumit de acestea? Ce nu îți place legat de trasportul public local?

Exprimă opinia ta printr-un comentariu!

 

 

Ultima oră

Participă la discuție

4 Commentarii

  1. Circul prin capitale de judet si apreciez ca excelent serviciul de transport public de aici pentru punctualitate mijloacelor de transport si atitudinea personalului . Un premiu meritat care se cuvine si celor ce fac managementul transportului comunal si a Consiluilui Local pt sustiner, exprimand astfel – gradul de civilizatie al comunitatii.

  2. buna seara! numele meu este iulian si as avea si eu o antrebare catre dumneavoastra: DE CE NU PUNETI AUTOBUZ SIBIU CISNADIE PE DEALUL SIBIULUI NU PE RUTELE CISNADIOARA SA PRIN SELIMBAR SA NU CUMVA SA AI FURAM PAINEA DE LA GURA DOMNULUI CARABULEA? EU SPUN CA AUTOBUZELE AR FI TOT TIMPUL PLINE SI MAI ALES DACA AR FI LA UN PRET CAT DE CAT MAI REZONABIL DE CAT 9 LEI. ASTEPT SI EU UN RASPUNS DE LA DUMNEAVOASTRA DACA SE POATE. CU RESPECT IULIAN