Precipitaţiile abundente din cursul zilei de joi, 5 iunie, au făcut ca nivelul apelor din zona de nord a judeţului să iasă din matcă şi să inunde zeci de gospodării.Potrivit directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor din judeţul Sibiu, Pioară Negoiţă, zona cea mai afectată este Blăjelul.

„Probleme au apărut pe zona Blăjelului, unde, Fizeşul, un afluent necadastrat al pârâului Balta a inundat 29 de case, 48 de gospodării, 18 hectare de teren arabil şi păşuni, circa 2 kilometri de drum comunal, patru poduri avariate şi cinci podeţe averiate complet”, a declarat Negoiţă.

Şi în zona Bazna-Boian, au fost inundate trei case şi cinci hectare de păşune şi teren arabil, iar în zonă intervin serviciile de voluntari pentru situaţii de urgenţă cu o autospecială, două motopompe şi două electropompe pentru evacuarea apelor din gospodăriile afectate.

Cantitatea de precipitaţii căzută în zona de nord a judeţului a fost de 53 de litri pe metru pătrat în zona Bazna-Blăjel şi de 50,5 litri pe metru pătrat în zona Mediaşului, în intervalul orar 23.00-23.50. La Mediaş nu s-au înregistrat ieşiri din matcă ale râurilor.

Citește mai departe pe: Rondul de Sibiu

31 de case, 48 de gospodării şi 18 ha teren sunt inundate în zona de nord a judeţului sibiu  31 de case, 48 de gospodării şi 18 ha teren sunt inundate în zona de nord a judeţului sibiu

Ultima oră

Comentariul meu