Romania se afla pe locul 10 in Europa si pe 4 in Europa Centrala si de Est (CEE) dupa numarul locurilor de munca create de investitiile straine in 2012, arata un studiu al Ernst&Young.

“Romania a atras anul trecut 7.114 locuri de munca generate de investitiile straine, cu 18,9% mai multe decat in 2011, in conditiile in care CEE si-a recapatat forta de atractie pentru investitiile straine in 2012, dupa doi ani dezamagitori. Regiunea a atras cu 26,1% mai multe locuri de munca, depasind Europa de Vest. Companii din Europa si din intreaga lume isi extind tot mai mult capacitatile de productie in Europa Centrala si de Est. Renault, spre exemplu, mai produce doar un sfert din automobilele sale in Franta, restul fiind produse in Romania, Maroc, Slovenia si Turcia”, se arata in raportul anual Ernst & Young European Attractiveness Survey.

Autorii studiului precizeaza ca atat Romania, cat si intreaga regiune se bucura de avantajul unui capital uman capabil si accesibil ca pret, fiind mai competitiva in comparatie cu Europa de Vest. Conform Organizatiei pentru Cooperare si Dezvoltare Economica, salariile anuale in tarile din CEE raman in medie la jumatate fata de cele din Germania, Franta si UK.

In CEE, Polonia este vazuta

Citește mai departe pe: www.caplimpede.ro

romania se afla pe locul 10 in europa dupa numarul locurilor de munca create de investitiile straine in 2012!  romania se afla pe locul 10 in europa dupa numarul locurilor de munca create de investitiile straine in 2012!

Ultima oră

Comentariul meu