Medicamentul Fervex a fost retras din farmacii, după ce producătorul francez a descoperit un lot cu încărcătură microbiană, Agenţia Europeană a Medicamentului hotărând retragerea de la vânzare a tututor formelor aflate pe piaţă, scrie Mediafax, care citează preşedintele ANM, Marius Savu.

Producătorul medicamentului, fabrica Upsa din Franţa a grupului american Bristol-Myers Squibb, a descoperit un lot cu încărcătură microbiană, respectiv Fervex cu aromă de zmeură, pentru care a cerut retragerea de pe piaţă, ca măsură de precauţie, a spus preşedintele Agenţiei Naţionale a Medicamentului (ANM), Marius Savu.

Ulterior, Agenţia Europeană a Medicamentului a hotărât retragerea de la comercializare a tuturor formelor de Fervex granule pentru adulţi şi copii, nu numai a celor cu aromă de zmeură, a precizat Marius Savu.

Marius Savu a precizat că medicamentul Fervex cu aromă de zmeură nu se comercializează în România, dar în urma deciziei Agenţiei Europene a Medicamentului, Fervex a fost retras de la vânzare în toate variantele comercializate.

Preşedintele ANM a mai spus că reacţiile adverse care ar putea fi produse de medicamentele Fervex cu încărcătură microbiană sunt greaţă, vărsături şi diaree.

Medicamentul Fervex este recomandat pentru tratamentul simptomatic al răcelilor comune, rinitelor alergice şi vasomotorii, stărilor gripale, pentru ameliorarea strănutului, secreţiei nazale apoase, inflamaţiei mucoaselor nazală şi

Citește mai departe pe: Rondul de Sibiu

fervex, retras de pe piaţă, inclusiv în românia deoarece cel cu aromă de zmeură conţine o bacterie periculoasă  fervex, retras de pe piaţă, inclusiv în românia deoarece cel cu aromă de zmeură conţine o bacterie periculoasă

Ultima oră

Comentariul meu