Ioan Muntean, Andrei Popa si Ilie Mitrea verniseaza la palatul Brukenthal `Vise din gradina Brukenthal`, o expozitie care invita la o experienta cu trei secvente – Zbor deasupra Transilvaniei, Visele gradinii si Vis si stare de veghe, toate facand trimitere la personalitatea Baronului Samuel von Brukenthal – guvernator al Transilvaniei la sfarsitul secolului al XVIII-lea, promotor al fascinatiei pentru gradini si imagine iconica.

`Visele sunt succesiuni de imagini, idei, emotii si senzatii care apar involuntar in minte de-a lungul unor anumite etape ale somnului. Continutul si scopul viselor nu sunt intru totul intelese desi au constituit subiectul speculatiilor stiintifice si al interesului filozofic sau religios de-a lungul intregii istorii. Astazi, subiectul viselor continua sa fie folosit de o larga variate de categorii de artisti. Desi nu in totalitate circumscrisa disciplinei `dream work`, expozitia pe care o prezentam adera la ideea ca visele sunt umbrele realitatii. In acelasi fel in care visele se manifesta precum fatete diferite ale realitatii, artistii care expun sunt specialisti in restaurare pictura, descoperind cu ocazia acestei expozitii umbrele artistice ale activitatii lor profesionale`, spune curatorul expozitieie, Dana Roxana Hrib.

Vernisajul va avea loc joi, 6 iunie, de la ora 12:00, la Palatul Brukenthal, Salile de Expozitii Temporare.

Citește mai departe pe: www.turnulsfatului.ro

`vise din gradina brukenthal` – o expozitie semnata de ioan muntean, andrei popa si ilie mitrea  `vise din gradina brukenthal` – o expozitie semnata de ioan muntean, andrei popa si ilie mitrea

Ultima oră

Comentariul meu