Hăul de peste 15 metri adâncime al rambleului surupat pe o porțiune de peste 150 de metri, la capătul pistei de la Aeroportul Internațional Sibiu, avansează, mai ales în urma ploilor căzute în ultimele săptămâni.

Procesul din justiție în care Consiliul Județean Sibiu vrea să recupereze prejudiciul creeat de alunecările de teren din zona rambleului prag 09 – Aeroport Sibiu, nu a ajuns deocamdată la un verdict final.

În aceste condiții ploile ”lucrează” din plin la capătul pistei, acolo unde pământul a luat-o pur și simplu la vale în urmă cu 3 ani.

Chiar dacă alunecările au avansat, conducerea Consilului Județean Sibiu, dă asigurări că zborurile nu vor fi afectate. ”Din punct de vedere funcțional, aeroportul funcționează în condiții normale. Avem cea mai bună pistă din țară după aeroportul Otopeni. Litigiul legat de alunecările din capătul pistei și care nu afectează pista, este unul cu proiectant – constructor – diriginte de șantier – consultant. El merge mai departe. Pista este este în condiții foarte bune de zbor”, a spus Ioan Banciu, vicepreședinte la Consiliul Județean Sibiu.

Directorul aeroportului internațional Sibiu recunoaștecă mișcări de pământ sunt din cauza ploilor căzute, dar și el să asigurări că pericolul nu s-a extins. ”Traficul aerian nu este afectat absolut deloc de aceste alunecări, deoarece, alunecările de teren sunt la o distanță de aproximativ 300 de metri de pragul pistei de decolare și aterizare. Aceste probleme nu se extind. Sigur mișcări de pământ sunt, dar nu afectează traficul aerian de aceste mișcări de teren”, a spus Augustin Sava, director la aeroportul sibian.

 

YouTube video

Urmăriți imagini video cu stadiul actual al alunecărilor de teren de la aeroport.

Ultima oră

Comentariul meu