Au început înscrierile pentru ce-a de-a treia ediţie a cursurilor de îngrijitori la domiciliu. Cursurile sunt făcute de Crucea Roşie Sibiu în colaborare cu Diaconia Metzingan, care ulterior se ocupă de găsirea unui loc de muncă în Germania sau România pentru absolvenţi.

Potrivit reprezentantului Diaconiei Metzingan, Adina Dumitriu, salariile nete pentru absolvenţi sunt de 1000 de lei în România, iar în Germania se mai adaugă şi diurna, depăşind 1000 de euro pe lună. De asemenea, cei care aleg să lucreze în Germania beneficiază şi de cazare şi masă gratuită.

Cursul durează patru luni de zile dintre care trei luni sunt alocate părţii teoretice şi una este de practică, iar costul pentru cursanţi este de 385 de euro, dintre care 50 de euro sunt suportaţi de cursant şi diferenţa de 335 de euro de Diaconia Metzingan.

“Este o sumă modică şi o oportunitate fantastică. Taxa pe care trebuie să o achite fiecare cursant este mai degrabă o garanţie pe care ne-o luăm că aceştia vor termina cursul”, a declarat directorul filialei sibiene a Crucii Roşii, Raluca Morar (foto).

Pe lângă cursul de pregătire profesională, în suma de 385 de euro sunt incluse şi cursurile de limbă germană.

Citește mai departe pe: Rondul de Sibiu

încep înscrierile pentru cursuri de îngrijitori în germania. salariile oferite depăşesc 1000 de euro pe lună  încep înscrierile pentru cursuri de îngrijitori în germania. salariile oferite depăşesc 1000 de euro pe lună

Ultima oră

Comentariul meu