Bărbatul în vârstă de 35 de ani a a fost ucis în timp ce păzea Consulatul German din Sibiu, pe o stradă centrală din municipiul Sibiu. Deşi s-au făcut numeroase analize şi teste, poliţiştii şi procurorii nu au reuşit să îi identifice pe cel care în urmă cu un an îi curma viaţa lui Marius – Andrei Paliuc, înjunghiindu-l.

Familia jandarmului, colegii şi oameni care lucrează în structurile statului au fost joi la Consulatul German, acolo unde Paliuc a fost ucis. Au fost prezenţi prefectul Sibiului, Ovidiu Sitterli, şeful IPJ Sibiu, Tiberiu – Iulian Ivancea, şeful Inspectoratului de Jandarmi Sibiu, Costel Dogaru şi preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Ioan Cindrea.

Un detaşament din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Sibiu şi toţi cei prezenţi au păstrat un moment de reculegere şi a fost acordat onorul militar. O oră mai târziu, la mormânt, a fost organizat un ceremonial religios de pomenire.

Ucigaşul e încă liber

Anchetatorii cred în continuare că jandarmul a fost ucis de un apropiat deoarece crima s-a petrecut în ghereta în care Paliuc îşi efectua serviciul, semn că nu era un necunoscut cel care l-a omorât şi că a putut să se apropie foarte mult de victimă. După un an de la crimă, nimeni nu ştie nimic. „Şi la ora actuală sunt atât de mâhnită în suflet de nu îmi găsesc liniştea până nu îl prinde pe cel ce a făcut această faptă. El se bucură de libertate, se bucură de tot ce-l înconjoară, de cei dragi, pe când noi plângem în fiecare zi. De ce? Vreau să întreb de ce nu îl prind pe acel… nu îl numesc om? Întreb şi strig la toată lumea: când se va întâmpla acest lucru?”, se întreabă Mariana Avram Paliuc, mama jandarmului ucis.

YouTube video

Deşi e mort de un an, fratele simte nevoia să îl sune. „Câteodată îmi vine să îl sun, cu el vorbeam la telefon mai des. Fratele meu nu avea duşmani, nu avea decât prieteni. Nu îl căuta nimeni care să îi ceară ceva, socoteală. Nu pot să-mi explic ce s-a întâmplat”, a spus Cosmin Paliuc, cu ochii în lacrimi.

Sursa: libertatea.ro video: Antena 1 Sibiu

 

Ultima oră

Comentariul meu