Olivier este un adept al sportului in toate formele posibile : jogging, ciclism, inot, etc. Ma uimeste de fiecare data cum, la aproape 40 de ani, fie ploaie, fie ninsoare, isi ia adidasii si pleaca la alergat timp de doua ore.

De cele mai multe ori alearga singur si, de fiecare data, inainte de plecare, il supun unui adevarat interogatoriu : in ce directie alergi, cate ore, imi promiti ca alergi numai pe trotoar, daca ploua ma suni sa vin sa te iau cu masina, etc. Joggingul face parte din viata lui si nu cred ca va renunta niciodata la alergare insa nu pot sa nu ma gandesc ca i se poate intampla ceva rau…

Inainte de plecare, Olivier mananca un baton de cereale si o banana. Cerealele integrale, nerafinate sunt un furnizor important de energie. La fel si banana.

Batoanele de cereale le fac in casa. Folosesc orice fel de cereale : orz, porumb, grau, ovaz, etc. Adaug seminte de floarea soarelui sau de bostan. Pun fructe uscate : stafide, capsuni, mere, prune, etc. Folosesc zahar nerafinat. Reteta de mai jos se poate realiza cu orice fel de seminte sau cereale, respectand proportia de 375de grame.

Ingrediente

125 g

Citește mai departe pe: Rondul de Sibiu

poezie în bucătărie 132: batoane energizante din musli  poezie în bucătărie 132: batoane energizante din musli

Ultima oră

Comentariul meu