De săptămâna viitoare, Mediaşul va avea un nou primar.  Este vorba însă despre primarul tinerilor care, alături de viceprimar va fi desemnat dintre cei 21 de consilieri aleşi în urma alegerilor pentru noul Consiliu Local al Tinerilor care au avut loc în data de 27 mai.

Au fost aleşi 21 de consilieri, cu un consilier mai mult decât în vechiul consiliu. Consiliul Local al Tinerilor este format din elevi ai claselor a IX- a şi a-X- a, fiecărei unităţi de învăţământ revenindu-i un număr de consilieri, potrivit normei de reprezentare care este 1 consilier la 74 de elevi. La Liceul Şcoala Naţională de Gaz elevii sunt reprezentaţi de 6 consilieri locali, iar la Liceul Teoretic Axente Sever au fost aleşi 4 consilieri locali. Liceului Tehnologic Automecanica îi revine un număr de 3 consilieri la fel ca şi pentru Liceul Teoretic St.L.Roth, iar Colegiul Tehnic Mediensis are în consiliu 5 consilieri.

Tinerii consilieri au fost aleşi prin vot democratic, secret, egal şi liber exprimat de către elevii din liceele medieşene iar, alegerile pentru funcţia de primar al tinerilor sunt programate la sfârşitul săptămânii viitoare şi vor vota numai consilierii aleşi.

Funcţia de viceprimar al consiliului revine următorului clasat în preferinţele consilierilor (ca număr de voturi exprimate), a spus

Citește mai departe pe: Rondul de Sibiu

de săptămâna viitoare, mediaşul va avea un nou primar  de săptămâna viitoare, mediaşul va avea un nou primar

Ultima oră

Comentariul meu