574.000 de lei, reprezentând 17 la sută din suma de bani necesară pentru decontarea navetei elevilor din judeţul Sibiu, au fost alocaţi Inspectoratului Şcolar din judeţ. Banii au fost deja distribuiţi şcolilor, potrivit purtătorului de cuvânt al instituţiei, Livia Creţulescu, rămânând ca de vineri, 31 mai, sumele restante să ajungă la elevi.

Distribuirea banilor s-a făcut în mod egal, către şcolile din Sibiu, Mediaş, Dumbrăveni, Agnita, Avrig, Cisnădie, Tălmaciu şi Miercurea Sibiului.

„Deocamdată aceasta este suma ce a fost transferată în contul Inspectoratului Şcolar Sibiu. Aşteptăm deblocarea şi celorlalte sume pentru decontare”, a spus purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Sibiu, Livia Creţulescu.

Suma totală, la nivelul judeţului Sibiu, necesară pentru plata restanţelor la navetă a elevilor este de 3.241.000 lei, potrivit aceleiaşi surse.

Reprezentanţii Ministerului Educaţiei Naţionale (MEN) au anunţat joi, 30 mai, că „s-au identificat soluţii pentru suplimentarea fondului destinat plăţii transportului elevilor navetişti, cu încă 20 de milioane de lei”.

Potrivit unui comunicat, în cursul săptămânii trecute, MEN a deblocat o primă tranşă de 30 de milioane de lei pentru acoperirea cheltuielilor de transport. În acest moment, cei 30 de milioane de lei se află deja în conturile inspectoratelor şcolare generale, urmând ca suma de 20 de milioane să

Citește mai departe pe: Rondul de Sibiu

ministerul educaţiei a alocat inspectoratului şcolar o parte din banii necesari pentru decontarea navetei elevilor  ministerul educaţiei a alocat inspectoratului şcolar o parte din banii necesari pentru decontarea navetei elevilor

Ultima oră

Comentariul meu