În perioada 31.05.2013 – 01.06.2013, România va găzdui cea de-a VI-a ediţie balcanică a concursurilor cu tematică de pompieri, care-i va avea ca protagonişti pe reprezentanţii serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă. Gazda evenimentului a fost stabilită la şedinţa Federaţiei Balcanice a Pompierilor în cadrul întâlnirii din octombrie 2012 din Antalya, Turcia.

Asociaţia Sportivă a Pompierilor din România, în colaborare cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Dumitru Croitoru” al judeţului Sibiu, asigură, în acest an, organizarea concursului, ediţia reunind pe lângă lotul reprezentativ al ţării noastre şi cele naţionale din Grecia, Turcia şi Bulgaria.

Selecţionata României este alcătuită din cei mai valoroşi sportivi pompieri, ale căror rezultate obţinute la competiţia naţională de anul trecut i-au recomandat să ne reprezinte.

Scopul întrecerii urmăreşte atât dezvoltarea relaţiilor de colaborare dintre pompierii profesionişti din ţările balcanice, cât şi îmbunătăţirea pregătirii fizice şi îndemânarea profesională a competitorilor.

Astfel, prin intermediul celor patru probe de concurs, participanţilor le vor fi testate abilităţile la “pista cu obstacole pe 100 m”, „scara de fereastră”, „ştafeta 4×100 m”,  respectiv „realizarea dispozitivului de intervenţie la motopompă”.

Deschiderea oficială a Campionatului Balcanic al Pompierilor va avea loc vineri – 31 mai. a.c., ora 9.00 pe stadionul Municipal din Sibiu.

 

Ultima oră

Comentariul meu