Potrivit datelor oferite de Direcţia de Sănătate Publică Sibiu, în luna mai s-au înregistrat la nivelul judeţului Sibiu cele mai multe înţepături de căpuşe din acest sezon.

„Cifra sibienilor care au raportat, în perioada 6-26 mai, înţepături de căpuşe s-a ridicat la 360 de persoane. Era de aşteptat, mai ales că weekendul trecut a fost şi vreme frumoasă şi este şi perioada în care ne aşteptam să fie vârful acestor atacuri. Cele mai multe raportări au fost la Spitalul Clinic Judeţean Sibiu (196), pe locul doi este Spitalul de Copii cu 89 şi urmează Spitalul din Mediaş (36)”, a declarat şeful secţiei de Epidemiologie din cadrul DSP Sibiu, dr.Georgeta Marga.

Potrivit acesteia, în săptămânile acestea au fost raportate ca suspiciuni de boală Lyme 35 de cazuri, dintre care 20 de persoane au fost internate pentru mai multe investigaţii. Din totalul suspiciunilor de boală Lyme, , au fost raportate şi înţepături recente dar şi cazuri de stadiu II sau III, deci înţepături mai vechi.

În ceea ce priveşte rezultatele de laborator, din cele 26 de probe care au fost trimise de la Sibiu în acest sezon pentru analize la Cluj, s-au lucrat 17 probe şi 9 dintre acestea au avut un

Citește mai departe pe: Rondul de Sibiu

360 de persoane înţepate de căpuşe în mai puţin de o lună. 9 din 17 cazuri analizate, pozitive  360 de persoane înţepate de căpuşe în mai puţin de o lună. 9 din 17 cazuri analizate, pozitive

Ultima oră

Comentariul meu