Aproximativ 2.000 de studenți, viitori absolvenți ai Universității Lucian Blaga din Sibiu și ai Academiei Forțelor Terestre Nicolae Bălcescu din Sibiu, alături de rude, prieteni și profesori, au participat marți, 28 mai, de la ora 19, la un curs festiv numit Gaudeamus, în Piața Mare a orașului, pentru prima dată organizat în formulă comună.

Studenții de la fiecare facultate s-au adunat la intrare pe bulevardul Nicolae Bălcescu și, în frunte cu fanfara Academiei Forțelor Terestre, au trecut încolonați bulevardul spre Piața Mare. Fiecare facultate era anunțată de o mascotă, cele nouă fiind atracția serii pentru micuții prezenți care nu au ezitat să facă poze cu ele.

Aproximativ 2.000 de scaune și o scenă au fost amplasate în centrul Sibiului pentru eveniment.  Rolul de prezentator a fost “jucat” de actorul Teatrului Național Radu Stanca din Sibiu, Florin Coșuleț.

Cursul festiv a fost deschis prin intonarea imnului României “Deșteaptă-te, române!” și al studenților, Gaudeamus.

Șirul discursurilor a fost deschis de rectorul ULBS, prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea.

“Este o sărbătoare a absolvenților și un moment deosebit din viața de adolescent, o zi care va rămâne în memoria orașului. Orice s-ar spune, suntem o forță în Sibiu. Sibiul este forță

Citește mai departe pe: Rondul de Sibiu

video aproximativ 2.000 de studenți ulbs și ai academiei forțelor terestre au încheiat anul universitar împreună  video aproximativ 2.000 de studenți ulbs și ai academiei forțelor terestre au încheiat anul universitar împreună

Ultima oră

Comentariul meu