Mai toti profesorii dau meditatii, dar nu toti o si declara. De fapt, mai niciunul nu declara asta la Fisc. Fac mai putin la ore si mai mult in privat, ca sa-si sporeasca venitul. Cel putin unii dintre ei. Ce-i drept, venitul de profesor nu este unul cu care te poti lauda. Dar mai este si reversul medaliei: copiii, care nu mai sunt asa cum eram noi pe vremea lor – mai degraba docili si obisnuiti cu rutina. Cei de astazi sunt aprigi, dezghetati, umbla cu cuvantul “drepturi` in buzunar si il scot de cate ori au nevoie. Sunt profesorii evazionisti? Sunt ei hartuiti de copii? De ce ne intoarcem in timp, in epoca in care excursiile se faceau rar si doar in fabrici, acele motoare ale progresului? Despre toate aceste intrebari care bantuie sistemul de invatamant, am discutat cu inspectorul general scolar al Sibiului, Stefan Firu.

Rep.: In Sibiu exista o veche rivalitate intre Colegiile “Goga` si `Lazar`. Dvs. ati primit, chiar zilele trecute, din partea Ministerului Eduatiei, un premiu pentru primul dintre acestea. Dar care credeti ca e mai bun?

Stefan Firu: (Rade) Ce pot sa spun e ca eu am terminat la `Goga`, sotia mea la `Goga` Singurul

Citește mai departe pe: www.turnulsfatului.ro

verde-n fata cu seful isj: evaziunea din meditatii si excursiile interzise  verde-n fata cu seful isj: evaziunea din meditatii si excursiile interzise

Ultima oră

Comentariul meu