By Andrei

Sedinta de Guvern a inceput astazi intr-o atmosfera incinsa. Ministrii din partide diferite s-au contrat din cauza unui regulament, care ar urma sa prevada cerintele de securitate la locul de munca, impotriva riscurilor legate de substantele chimice.

Potrivit viceministrului sanatatii, Octavian Grama, regulamentul obliga angajatorii sa asigure lucratorilor conditii de securitate impotriva riscurilor legate de substantele chimice. Dupa ce a prezentat regulamentul, Octavian Grama a fost luat la intrebari.

Vicepremierul pe probleme sociale, Mihai Moldovanu, s-a interesat de costurile pe care le vor suporta agentii economici, care urmeaza sa asigure conditii de securitate pentru angajati. Viceministrul, insa, nu a putut oferi un raspuns.

Ulterior, la solicitarea premierului interimar de a aproba acest regulament, ministrul Mediului, Gheorghe Salaru, s-a opus. El a declarat ca acest regulament nu poate fi aprobat, intrucat nu are avizele Ministerului Mediului si a fost elaborat in lipsa unei legi care ar interzice substabtele chimice.

“Noi am nimerit intre doua ministere. Am avizat acest document, avand necesitatea existentei unor reguli la locul de munca si responsabilitatea sa ne supunem directivelor UE. Apare problema cu lipsa legii. Poate discutam si ajungem la un consens”, a intervenit ministrul Muncii, Protectiei Sociale si Familiei, Valentina Buliga.

In discutie a insitat sa intervina si

Citește mai departe pe: Cap Limpede

scandal la sedinta de guvern. spirite incinse intre ministrii  scandal la sedinta de guvern. spirite incinse intre ministrii

Ultima oră

Comentariul meu