Consiliul Concurentei a informat Consiliul Judetean Sibiu ca reprezentantii Comisiei Europene au semnat acordul referitor la cererea de acordare de ajutoare de stat pentru companiile asteptate sa opereze noi zboruri de la Sibiu. Prin urmare, licitatiile pentru selectionarea acestor companii vor astepta ca acest acord scris sa fie transmis de reprezentantii europeni si autoritatilor de la Sibiu.
`Nu vom mai merge pe clauza suspensiva (castigatorul/castigatorii licitatiei ar fi trebuit sa astepte dupa avizul scris al Comisiei Europene – n.r.), ci vom merge direct pe acordarea de ajutoare de stat. Prin urmare, amanam lansarea licitatiei cu aproximativ o saptamana, pana la venirea aprobarii scrise din partea Uniunii Europene. Toate documentatiile sunt pregatite`, a explicat vicepresedintele CJ Sibiu, Ioan Banciu.
Licitatiile din acest an organizate de RA Aeroportul International Sibiu ar urma sa aleaga, in final, companiile dispuse sa deschida sase noi trasee de la Sibiu sau sa mareasca frecventa de zbor. Pentru acest lucru, compania/companiile ar urma sa primeasca bani pentru finantarea cheltuielilor de marketing si/sau instalare. Ajutoarele de stat astfel acordate provin din bugetul judetean.
Pentru anul viitor, planurile actuale prevad scoaterea la licitatie a sase noi trasee.

Citește mai departe pe: www.turnulsfatului.ro

licitatiile pentru noile trasee low-cost amanate inca un pic: ce si-a dat acordul  licitatiile pentru noile trasee low-cost amanate inca un pic: ce si-a dat acordul

Ultima oră

Comentariul meu