În data de 27.05.2013, ora 10.15 lucrătorii Biroului Judeţean de Poliţie Transporturi Sibiu, au fost sesizaţi telefonic de către un tehnician de  telecomunicaţii CFR din cadrul Sucursalei de telecomunicaţii Braşov – Zona de telecomunicaţii Făgăraş, cu privire la faptul că între staţiile CF Cârţa şi Arpaş, din judeţul Sibiu, au fost întrerupte telecomunicaţiile CFR, au fost tăiate şi sustrase cablurile, în lungime totală de circa 2.000 m., fiind afectate comunicaţiile telefonice CFR pe sectorul de cale ferată dintre staţiile CF Făgăraş, judeţul  Braşov – Avrig, judeţul Sibiu.

Având în vedere cele sesizate, la faţa locului s-a deplasat o echipă complexă formată din lucrători din cadrul Biroului Judeţean de Poliţie Transporturi şi lucrători din cadrul I.P.J. Sibiu.

Din cercetările efectuate a rezultat faptul că autori necunoscuţi au sustras cablul aerian de telecomunicaţii din zona sectorului CFR Cârţa – Arpaş, de pe Magistrala CFR 200 Braşov–Sibiu, în lungime totală de 2.400 m.

În urma efectuării de investigaţii şi verificări la centrele de colectare a materialelor feroase şi neferoase din zona locului faptei,  s-a constatat că autorii faptei au predat bunurile furate, pentru a fi valorificate, către o societate comercială cu sediul în localitatea Porumbacu de Jos .

La sediul firmei, a fost găsită întreaga cantitate de sârmă sustrasă (cablu TTR).

În urma extinderii cercetărilor  şi investigaţiilor a fost identificată persoana care a predat bunurile sustrase, respectiv D. T., în vârstă de 34 de ani, din comuna Slimnic, cu antecedente penale.

Acesta a fost reţinut pe bază de ordonanţă în arestul I.P.J. Sibiu sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 208 alin.1, art. 209 alin. 1 lit. ”g” şi ”i”  şi alin. 3 lit. ”h, cu închisoare de la 4-18 ani.

Prejudiciul, în valoare de 2.728 lei, a fost recuperat şi restituit părţii vătămate.

Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Avrig de către lucrătorii Postului de Politie TF Sibiu – Triaj urmând  ca învinuitul să fie prezentat în data de 28.05.2013 Parchetului şi Judecătoriei Avrig cu propunere de arestare preventivă.

 

Ultima oră

Comentariul meu