Un tir plin cu haine a ajuns într-un șanț într-o curbă extrem de periculoasă, în afara localității sibiene Tălmaciu, pe DN7. Șoferul a intrat cu viteză în curbă și nu a mai putut redresa colosul de fier, iar TIR-ul s-a răsturnat. Șoferul de rezervă a rămas prins sub cabina TIR-ului și a fost nevoie de echipajele de descarcerare să îl scoată.

Accidentul s-a produs într-o zonă în care în urmă cu doi ani un alt TIR a avut aceeiași soartă, iar atunci două persoane au murit pe loc. Șoferul turc al TIR-ului care venea din Istanbul, nu a știut să le explice polițiștilor cum de a ajuns cu auto-trenul în șant. Acesta a ieșit singur prin geamul spart al unei uși, dar colegul său a rămas sub cabină până la sosirea pompierilor de la ISU Sibiu.

”Nu am văzut curba așa periculoasă. Nu mai vreau să vorbesc. Vă rog…”, a spus unul din cei doi șoferi turci.

Șoferul încarcerat a scăpat cu răni ușoare

Șoferul rănit a scăpat ca prin minune cu viață, dar și așa a fost transportat la Spitalul Județean Sibiu pentru investigații medicale amănunțite.

”Pe unul l-am găsit afară din mașină și celălalt a fost încarcerat în mașină, dar este conștient. Este policontuzionat. Pare să aibă  leziuni ușoare. Va fi dus pentru investigații la Spitalul Județean Sibiu”, a spus Daniela Ţăran, medic SMURD.

Trafic îngreunat

Circulația pe DN7 între Sibiu și Vâlcea a fost întreruptă pentru aproximativ 30 de minute, iar după aceea s-a circulat alternativ până la degajarea carosabilului, acoperit de coletele cu haine căzute din TIR. Polițiștii spun că autotrenul înmatriculat în Turcia a intrat cu viteză în curbă.

”Pe DN7 în afara localității Tălmaciu, un conducător auto aflat la volanul unui TIR nu a adaptat viteza într-o curbă la dreapta. A pierdut controlul asupra direcției de mers și s-a răsturnat în afara părții carosabile, pe partea stângă”, spune Anca Bleoanca de la IPJ Sibiu.

YouTube video

Tot la aceeiași oră, la o distanţă de aproximativ 20 de kilometri de acest accident și tot pe Valea Oltului, dar în județul Vâlcea, un alt TIR s-a răsturnat, în localitatea Câineni. TIR-ul era încărcat cu televizoare, iar marfa s-a împrăștiat pe șosea.

VIDEO: NOISE MEDIA

Ultima oră

Comentariul meu