Consilierii locali vor adopta, în şedinţa de Consiliu Local de joi, 30 mai, un proiect de hotărâre ce prevede retragerea dreptului de folosinţă gratuită asupra terenurilor aflate în proprietate privată a municipiului Sibiu, cartierul Tineretului, în cazul a şapte tineri.

Potrivit proiectului de hotărâre, cei şapte tineri au solicitat şi obţinut certificate de urbanism şi/sau autorizaţii de construire, însă nu au început construirea locuinţelor în termenul prevăzut de legea 15/20013. Conform legii „beneficiarul terenului pentru construirea unei locuinţe proprietate personală este obligat să înceapă construcţia locuinţei în termen de un an de la data atribuirii terenului şi să o realizeze cu respectarea prevederilor legii 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii”.

În caz contrat, prin hotărâre de Consiliu Local i se poate retrage beneficiarului dreptul de folosinţă asupra terenului atribuit.

Aceeaşi lege prevede că tinerilor în vârstă de până la 35 de ani, cei cărora li s-a retras dreptul de folosinţă a terenurilor, nu mai beneficiază de un alt lot de teren.

Cele şapte terenuri rămân la dispoziţia Comisiei de atribuire a terenurilor care urmează să comunice modul de împărţire a acestora.

Altor 125 de tineri le-a fost retras dreptul la folosinţă gratuită a terenurilor, din 2004 până în prezent,

Citește mai departe pe: Rondul de Sibiu

şapte tineri care nu au început construirea locuinţelor în cartierul tineretului vor rămâne fără terenurile primite gratuit  şapte tineri care nu au început construirea locuinţelor în cartierul tineretului vor rămâne fără terenurile primite gratuit

Ultima oră

Comentariul meu