Membru al Asociaţiei Franceze a Experţilor Ştiinţifici din Turism, Jean Claude Weisz a susţinut la Sibiu o conferinţă cu temele “Provocările turismului actual” şi “Turismul cu bune şi rele”.

Revenit la Sibiu după opt ani de zile, acesta a răspuns câtorva întrebări despre turismul românesc şi în special cel sibian. Traducerea din franceză în română a fost realizată de directorul Agenţiei Judeţene de Turism (AJT) Sibiu, Simina Manea.

Reporter: Cum regăsiţi Sibiul de la ultima vizită?

Jean Claude Weisz: După ultima mea vizită care a fost acum opt ani de zile observ că Sibiul s-a schimbat foarte mult. Cu siguranţă şi anul capitalei europene a contat foarte mult. Observ că există şi structuri turistice care se ocupă şi, de altfel, prezenţa mea aici se datorează Asociaţiei Judeţene de Turism Sibiu şi Asociaţiei de prietenie Ille et Vilaine-Sibiu, dar şi unei largi colaborări care există de zece ani de zile între Sibiu şi departamentul Ille et Villaine.

R: Care sunt principalele argumente cu care Sibiul ar trebui să lupte pe o piaţă cu atât de multe oferte în materie de turism?

J.C.W.: Cu siguranţă că frumuseţea peisajelor şi patrimoniul cultural sunt deosebit de importante. Pe lângă acestea trebuie să existe structuri

Citește mai departe pe: Rondul de Sibiu

jean claude weisz, specialist în turism: sibiul –atracţie turistică în franţa?  jean claude weisz, specialist în turism: sibiul –atracţie turistică în franţa?

Ultima oră

Comentariul meu