Sase expozitii chinologice nationale si internationale au loc în acest weekend pe baza hipică din Sibiu. Peste 100 de rase canine, de la spectaculosii molosi la veselii terrieri, de la seriosii  cani de vanatoare pana la jucausii  toy sunt prezenți la evenimentul considerat a fi cel mai important de până acum în acest an. Concurența este acerbă, mai ales că în competiții au intrat câini și din alte țări.

Alaturi de competitorii romani  sunt si caini din Cehia, Grecia, Finlanda, Franta, Ungaria, Danemarca si nu numai. Și pentru că este vorba de un concurs cu peste 1.200 de competitori, toată lumea s-a pregătit atent și minuțios pentru a ieși câștigător la categoriile de participare. Cățelușii atent aranjați au făcut spectacol în timpul defilărilor, dar asta după ore bune de aranjare a blanei și ținutei de competiție.

De la Sibiu nu au lipsesc bineînțeles nici campionii. Cățelușii cu zeci de concursuri la activ au fost sorbiți din  priviri cu admirație de către ceilalți participanți. Unii dintre ei sunt campioni incontestabili la competiții internaționale, iar stăpânii lor spun că merită tot efortul ca să îi vadă mai mereu pe cea mai înaltă treaptă a podiumului.

„Are la activ cel puțin 50 de expoziții. E multi campion. Am emoții de fiecare dată. Lui îi place. E Show – man. Lui îi place în ring. Abia așteaptă să intre. Până acum e ok. Să vedem ce o să fie de acum înainte”, a spus Dana Bora, participantă din Timișoara la show-ul de la Sibiu.

Spectatori încântați

Și pentru că o astfel de competiție atrage inevitabil și spectatori, sute de oameni au trecut pragul expozițiilor dis de dimineață. Atât copiii cât și adulții au fost plăcut impresionați de spectacolul oferit și de paradele câinilor angrenați în competiții.[nggallery id=998]

”Mi se pare frumos. Nu prea suntem noi cunoscători ai domeniului, dar sunt frumoși câinii. Și e bine organizat. Chiar vorbeam acum că sunt standuri foarte bine dotate și am urmărit și edițiile trecute și sunt din ce în ce mai mulți câini la concurs. E foarte frumos, mai ales pentru cei mici sunt încântați”, spune un tătic venit să vadă expozițiile canine, alături de cei doi copii ai săi.

Câini din toată Europa

Organizatorii spun că este pentru prima dată când în doar trei zile sunt concentrate atâtea expoziții și concursuri canine în același loc și se mândresc că de la an la an numărul participanților crește.

”Sunt câini din România și bineînțeles străinătate. Avem căței din Spania, Italia, Finlanda,Cehia, Slovacia, Rusia, Elveţia. Sunt peste 100 de rase canine.. (…) Este un eveniment important pentru noi având în vedere că sunt totuşi şase expoziţii într-un weekend. Participanţii vin aici pentru că le place şi se simt bine la Sibiu”, a explicat Adrian Ludoşan – organizator eveniment.

YouTube video

Expoziţiile şi concusurile continuă şi duminică începând de la ora 10.00 şi până după ora 18.00, când au loc ultimele finale ale acestui eveniment.

VIDEO: NOISE MEDIA

Ultima oră

Comentariul meu