Prima Scoala NATO din Romania, organizata la Sibiu, isi deschide portile pentru studentii romani si internationali proveniti din tari precum Albania, Armenia, Bulgaria, Canada, Georgia, Grecia, Republica Moldova si Rusia.

In perioada 24-29 mai 2013, cei 30 de participanti vor lua parte la paneluri referitoare la noile prioritati nord-atlantice, workshop-uri pe baza viitorului NATO in Afghanistan si a parteneriatelor NATO, precum si o simulare de proces decizional in cazuri de criza – cum ar fi de exemplu un atac cibernetic facut de o tara din exteriorul Aliantei catre un stat membru NATO (cel mai exponential pericol in prezent).

Evenimentul este organizat de catre Euro Atlantic Diplomacy Society (EADS), un ONG sibian renumit pe plan international, data fiind organizarea Summitului de Tineret NATO de la Bruxelles, unic in Europa si cel mai mare din lume. In contextul vizitei Secretarului General NATO la Bucuresti, EADS in parteneriat cu Divizia de Diplomatie Publica a NATO organizeaza prima Scoala NATO din Romania, la hotel Golden Tulip Ana Tower (sala de conferinte Emil Cioran), in prezenta unor personalitati precum:

Dr. Teodor Frunzeti – Comandant si Rector al Universitatii Nationale de Aparare « Carol I », Bucuresti

Lt. Col. Marius Pricopi – Comandant de sub-unitate in cadrul Academiei Fortelor Terestre « Nicolae Balcescu », Sibiu

Dr. Ioan Mircea Pascu – MEP, Vice-presedinte al Comisiei de Afaceri Externe in Parlamentul European, Bruxelles

CDR. Res.Kurt Engelen – Amiralul Fortelor Navale Belgiene si vice-presedinte al Asociatiei Euro-Atlantice, Bruxelles

Dl. Giuseppe Belardetti – Secretarul General al Asociatiei Atlanticului de Nord, Bruxelles

 

 

Ultima oră

Comentariul meu