O dimineata blanda de sambata intr-un mic sat din centrul Frantei. Trocul incepe. Ca la fiecare sfarsit de saptamana. Intre prieteni si vecini, cunostiinte vechi. O lada de capsuni contra uneia de ceapa si ridichi. Cateva oua, doua salate si patrunjel verde trec dintr-o mana in alta. Cu un zambet larg deschis. Oamenii dau si primesc cu placere.

Ma gandesc cu drag la pranzul de duminica, stiu ca fructele si legumele primite sunt bune la gust. Si sanatoase. Ador acest ritual si il astept cu mare placere in fiecare an. Mai adaug in menu si cativa cartofi noi. Multumesc frumos. Primii cartofi, ii simt deja prajiti in putin ulei si sarati cu sare grunjoasa….de mare. De la Sables.

Briosele le-am dat, au cautare; de fapt, vecinii ma cunosc prin briose si cozonaci. Din cand in cand, cand recolta socrilor mei e abundenta, fac si dulceturi sau siropuri. Tot pentru a da cu drag. Iar anul acesta, capsunile sunt multe. Cirese mai putin.

Abia astept saptamana viitoare….alte capsuni. Fructele de vara abia acum incep! Oare cum sa le mai fac? Tarta, crumble, compot?

Sirop de capsuni culese in zori de ziua

Ingrediente:

1 kg de capsuni

500 g zahar (in functie

Citește mai departe pe: Rondul de Sibiu

poezie în bucătărie 131: dulce de zori – sirop de căpşuni  poezie în bucătărie 131: dulce de zori – sirop de căpşuni

Ultima oră

Comentariul meu