132 de biciclişti şi 53 de conducători auto au fost sancţionaţi ieri, în cadrul acţiunilor desfăşurate de poliţiştii rutieri în vederea prevenirii accidentelor rutiere în care sunt implicaţi conducătorii de biciclete, mopede, motociclete şi ATV-uri.

Ieri, la nivelul judeţului Sibiu, poliţiştii rutieri precum şi poliţiştii de ordine publică cu atribuţii pe linie de poliţie rutieră au desfăşurat ample activităţi ce au avut ca scop reducerea numărului şi a consecinţelor accidentelor rutiere în care sunt implicaţi conducătorii de motociclete, mopede, biciclete şi ATV-uri prin responsabilizarea acestora cu privire la obligaţiile ce le revin în calitate de participanţi la trafic.

Totodată, prin activităţile preventive desfăşurate, poliţiştii au acţionat şi în vederea sensibilizării şi conştientizării conducătorilor auto cu privire la existenţa în trafic a conducătorilor de motociclete, mopede, biciclete şi ATV-uri.

În cadrul acţiunilor, poliţiştii au verificat 163 de biciclişti, fiind aplicate 132 de sancţiuni contravenţionale, ca urmare a încălcării regulilor de circulaţie. Totodată, au fost opriţi pentru control în trafic 33 de mopedişti, fiind aplicate 22 de sancţiuni contravenţionale.

53 de conducători auto au fost sancţionaţi contravenţional pentru nerespectarea legislaţiei rutiere referitoare la această categorie de participanţi la trafic ( pentru oprirea pe pista amenajată pentru biciclişti). De asemenea, în cadrul acţiunilor au fost constatate 7 infracţiuni la regimul rutieri.

Ultima oră

Comentariul meu