Impozite in valoare de zeci de milioane de lei, datorate de crescatorii de ovine si caprine, nu pot fi colectate de stat, pentru ca platitorii refuza sa dea banii. Crescatorii intra, de astazi, in greva fiscala, a anuntat reprezentantul lor, Marcel Andrei. Presedintele sindicatului crescatorilor a spus ca acestia nu vor mai plati impozitul pe profit, pentru ca prevederile legislative in vigoare se bat cap in cap. Peste 200.000 de crescatori din Romania sunt afiliati sindicatului si nu vor mai depune declaratiile privind impozitul pe profit.

“Se bat cap in cap prevederile. Pe declaratie trebuie sa scrii numarul total de animale, de la APIA ti se da suventie pe alt numar, iar ordonanta 8, care ne priveste pe noi, crescatorii de ovine si caprine, spune ca platesti doar ce ai peste 10 animale. Declaratia, insa, te obliga sa platesti un impozit pe animale care nu genereaza venit. Dar, daca nu depui, iei amenda. Nu stim ce sa facem`, spune Marcel Andrei.

Crescatorii de ovine ar fi trebuit sa depuna declaratiile cel tarziu luni, 27 mai. Ei spun ca li se cere, de la Directia de Finante, si o adeverinta de la APIA, desi numarul de animale pentru care primesc subventie este

Citește mai departe pe: www.turnulsfatului.ro

oierii sunt, de azi, in greva fiscala  oierii sunt, de azi, in greva fiscala

Ultima oră

Comentariul meu