Dacă nu înlocuim crema de plajă la timp, riscul de a dezvolta cancer de piele creşte considerabil din cauza expunerii la razele ultraviolete, spun specialiştii.

Cele mai multe creme de plajă au un termen de utilizare de până la 12 luni de la data de cumpărare, perioadă la sfârşitul căreia producătorii nu mai oferă garanţie pentru abilitatea loţiunilor de a bloca razele ultraviolete.

“Loţiunile de plajă îşi pierd abilitatea de a bloca razele ultraviolete după un an, aşadar este recomandat să înlocuim produsele în fiecare vară”, a spus Emma Leslie, editor de frumuseţe la site-ul Escentual.com, realizatoarea unui studiu privind frecvenţa cu care britanicii îşi schimbă loţiunea de plajă.

Expunerea la razele ultraviolete este un factor cheie în dezvoltarea cancerului de piele, iar în ultimii 30 de ani, în Marea Britanie, melanomul malign s-a dovedit a fi forma de cancer cu cea mai mare viteză de dezvoltare.

Recomandarea Sistemului de sănătate din Marea Britanie este ca loţiunea folosită să aibă un factor SPF de cel puţin 15 pentru a preveni deteriorarea pielii.

Citește mai departe pe: Rondul de Sibiu

loţiunea pentru plajă: cât de des trebuie să o schimbăm ca să nu ne afecteze sănătatea  loţiunea pentru plajă: cât de des trebuie să o schimbăm ca să nu ne afecteze sănătatea

Ultima oră

Comentariul meu