Reprezentanţii Direcţiei Judeţene de Cultură Sibiu organizează vineri, 24 mai, în parteneriat cu Asociaţia „Heritas” şi Complexul Naţional Muzeal ASTRA, seminarul cu tema „Cooperarea Instituţiilor Abilitate în Domeniul Protejării Patrimoniului cu Organizaţiile Non Guvernamentale”.

La întâlnire participă reprezentanţii a peste 30 de asociaţii din judeţul Sibiu implicate în protejarea patrimoniului, alături specialiştii în domeniul cultural.

Temele discutate vor fi axate în jurul realizării acţiunilor comune de protejare a patrimoniului mobil, imobil şi imaterial. De asemenea, vor avea loc discuţii legate de coerenţa procedurilor legale de colaborare între instituţiile de stat şi organizaţiile nonguvernamentale, transmit reprezentanţii Direcţiei.

“Un moment important îl vor constitui discuţiile dintre specialişti DJC Sibiu şi cei ai ONG-urilor din judeţul nostru. Ne propunem ca acesta să fie un prim pas concret în apropierea specialiștilor din cele două părţi care participă la întâlnire. Ne propunem, de asemenea, să ducem acest dialog spre comunităţiile locale, astfel credem noi vom reuşi a atinge cu adevărat problematica reală, în teren a protejării patrimoniului local”, a declarat directorul DJCS, Răzvan Pop (foto).

Aceasta este cea de a doua întâlnire dintr-un ciclu pe care DJC Sibiu şi-l propune spre a îl implementa în anul 2013 în relaţia cu toţi factorii implicaţi în procesul

Citește mai departe pe: Rondul de Sibiu

seminar pe tema patrimoniului mobil, imobil şi imaterial, cu participarea unor asociaţii şi ong-uri  seminar pe tema patrimoniului mobil, imobil şi imaterial, cu participarea unor asociaţii şi ong-uri

Ultima oră

Comentariul meu