În zilele de 24, 25 si 26  mai au loc in SIBIU, sase Expozitii Chinologice Nationale, Internationale si ale Cluburilor de Rase  organizate de Asociatia Chinologica a Judetului Sibiu sub patronajul  Asociatiei Chinologice Romane si  a Federatiei Chinologice Internationale.

Participarea este internationala, alaturi de competitorii romani  in care se vor afla pe dreptunghiul verde caini din Cehia, Grecia, Finlanda, Franta, Ungaria, Danemarca si altele. Peste 100 de rase canine: de la spectaculosii molosi la veselii terrieri, de la seriosii  cani de vanatoare pana la jucausii  toy.

Daca la inceputul anilor ’90  expozitiile de la Sibiu aveau în componenţă 100 de exempalre, astazi ne putem mandri ca in cele trei zile de concurs avem peste 1.200 de competitori, desigur pe parcursul a celor trei zile.

Programul va fi urmatorul :

in data de 24  la ora 17,00 – Expozitia Cluburilor de Rasa, adica Clubul Raselor de Tip Molosoid, Clubul Terrierilor de tip Bull si Clubul Raselor de Agrement. Locatia este baza Hipica , Str. Vasile Aaron, Nr.20. Arbitrii acestor expozitii sunt :Dl. Javier Sanchez din Spania, Dl. Pero Bozhinovsky din Macedonia si Dl. Ferdinando Asnaghi din Italia.

Sambata 25 Mai , ora 9,30 : Expozitia Nationala CAC va incepe cu arbitrajul pe rase , continuand  de la  orele 14,00 cu departajarea celor  mai buni caini ai raselor in castigatorii celor 10 grupe canine FCI. Dintre acestia se va alege castigatorul Expozitiei iar pe parcursul finalei  vom vedea cel mai bun Baby,Puppy ,  Junior , Veteran si cel mai bun caine  al expozitiei, “BEST IN SHOW” dar si cel mai bun caine Ciobanesc Romanesc, Grup de crestere, cea mai buna pereche si nu in ultimul rand cel mai bun Junior Handler.

Dupa amiaza de la orele 16,00 are loc Expozitia Internationala CACIB cu finala Best in Show nocturn ca si anul precedent. A doua zi la ora 10,00 va incepe a doua Expozitie Internationala CACIB in care castigatorii din ziua precedenta vor incerca sa-si apere titlurile castigate cu o zi inainte iar ceilalti vor incerca sa demonsteze ca doar ghinionul i-a privat cu o zi inainte de castigarea unor titluri.De amintit ca o parte dintre acesti frumosi caini sunt cei carea au evoluat cu succes saptamana trecuta la  Campionatul  Mondial  din Ungaria.  Alaturi de cei trei arbitrii din strainatate vor arbitra la Sibiu patru dintre cei mai buni arbitri din tara : Dl. Cristian Stefanescu –Presedinte al Asociatiei Chinologice Romane , Dl. Petru Muntean Vicepresedinte al Asociatiei Chinologice Romane, Dl. Cristian Vantu si Dl. Egidio Bravetti.

Va invitam pe parcursul a trei zile la un regal chinologic organizat de Asociatia Chinologica aJudetului SIBIU .

 

Ultima oră

Comentariul meu