Primarul Sibiului, Klaus Iohannis a declarat joi că nu are nici o părere legată de cererea de grațiere formulată de Gigi Becali către președintele României. Totuși Iohannis este de părere că ”persoanele cu condamnări definitive și executorii, nu au ce căuta în partid, Guvern, Parlament sau în altă parte”.

Este dreptul omului să o facă. Este dreptul președintelui să o analizeze. Eu nu o opinie formată în această chestiune”, a spus primatul Sibiului.

Acesta şi-a reafirmat însă poziţia sa oficială, vizavi de parlamentarii care sunt condamnaţi de către instanţe pentru diferite speţe. „Părerea mea este destul de bine cunoscută. Persoane cu condamnări definitive şi executorii nu trebuie să fie nici în în partid, nici în Guvern şi nici în Parlament. Asta nu însemană că niciodată în viaţa lor nu mai pot ocupa o funcţie. Există un termen de reablitare pentru orice condamnare şi după ce condamnatul a fost reabilitat conform legii, poate să revină în partid, poate să redevină parlamentar. Aici au înţeles unii greşit cum că aş fi spus că niciodată în viaţă. Nu. Pe perioada condamnării şi până nici la reabilitare după mine aceste persoane nu au ce căuta în partid, guvern, parlament sau în altă parte”, a spus joi în cadrul unei conferinţe de presă, Klaus Iohannis.

Ultima oră

Comentariul meu