Timp de două zile, pe 1 și 2 iunie, Piața Huet, cea mai veche piață din Sibiu, își schimbă înfățișarea. Huet.Urban Green & Smart își propune să redecoreze acest minunat spațiu într-o oază  urbană destinată familiilor, sibienilor și turiștilor ce doresc să se relaxeze la umbra unor clădiri cu vechi rezonanțe istorice.

Picnic în iarbă, teatru, traseu Parkour, multe ateliere, prelegeri și expoziții despre managementul urban, proiectele câștigătoare în concursul de instalații urbane, târgul tinerilor designeri sau zone de gastronomie vor transforma acest vechi spațiu într-unul viu și primitor.

Muzica bună nu va lipsi nici în acest an de la Huet.Urban.. Anul acesta, line-up-ul trupelor ce vor urca pe scena din Piața Huet este și foarte consistent. Sâmbătă, în 1 iunie, în prima zi de festival, Huet.Urban programează două concerte: The Mono Jacks și The Amsterdams. Trupa ‘The Mono Jacks’ a luat naștere în 2008, la inițiativa lui Doru Trascau de la AB4. Abordarea lor muzicală descinde din curentul indie rock consacrat în Statele Unite de trupa Interpol. Cine îi ascultă pentru prima oară descoperă compoziții foarte bune, transpuse live cu multa energie și eleganță de patru instrumentiști foarte talentați. Trupa the Amsterdams s-a înființat în 2006, când doi dintre membrii actuali, Andrei Hațegan (voce, clape) și Andrei Ungureanu (chitara) s-au întâlnit la București. Muzica trupei este caracterizată ca fiind muzică “indie”, pop-rock alternativ. Proiectul și-a schimbat componența de-a lungul timpul evoluând în formula actuală, completată de Augustin Nicolae (bas) și Ovidiu Bejan (chitară, voce). Trupa a renunțat în 2011 la formula cu toboșar, 3 dintre membrii actuali ai trupei asumându-și acum acest rol.

Duminică, în închiderea festivalului, scena va fi acaparată de trupa sibiană Domino, singura trupa locală din line-up-ul Huet.Urban și cu siguranță cea mai “green”. Domino s-au lansat oficial de abia la începutul acestui an. Romulus Cipariu, Sebastian Marcovici și Valentin Oancea sunt cei trei sibieni care au avut ideea SMART de a cânta Beatles la țambal și de a include acest instrument complex în multe alte combinații suprinzătoare. Muzica lor se încadrează în categoria rockului alternativ însa are foarte multe influențe, mai ales din folclorul românesc ceea ce face ca stilul lor să fie unul greu de definit. Succesul înregistrat la scurt timp de la lansare se datorează unei maniere originale cu care reorchestrează  piesele unor trupe de legendă sau a unor trupe a căror istorie se scrie de abia acum: Pink Floyd, Depeche Mode, Queens of the Stone Age, Muse, Jet și alții. Acesta este primul concert susținut de Domino în aer liber.

 

Ultima oră

Comentariul meu

Publică