Municipiul Sibiu va avea în viitor mai multe camere de supraveghere video, montate pe străzile din oraş. Acestea vor avea scopul de a monitoriza traficul auto din municipiul reşedinţă de judeţ.

Primarul Klaus Iohannis a anunţat joi că există o intenţie de proiect care a fost discutată şi cu reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Sibiu şi cu cei ai poliţiei locale, prin care pe străzile din oraş să fie montate camere video ce ar putea să monitorizeze traficul auto. „Există chiar o detaliere a locurilor unde ar trebui să fie amplasate aceste camere, însă toată lucrarea este foarte scumpă. Intenţia mea este să încerăm să construim un proiect pe fonduri europene care s-ar putea să rezolve problema. Cum nu ştim încă ce fel de proiecte vor fiu acceptate pentru 2014 – 2020 noi deocamdată lucrăm la o concretizare a hărţii”a spus joi primarul Sibiului.

Acesta a precizat că este vorba de aproximativ 70 de camere video ce ar urma să fie instalate.

 

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Buna treaba asta cu camerele,numai sa se si foloseasca de imaginile oferite de acestea pentru a rezolva anumite probleme din trafic.Poate asa o sa mai dispara o parte din teribilistii de pe sosele si o parte din cei care parcheaza in zonele centrale pe unde le vine lor mai bine,chiar daca este interzis.