Finala Jeunesses International Piano Competition “Dinu Lipatti”, din cadrul competiţiei musicale EUROPAfest, pentru categoria de varsta 18-30 de ani, se va desfăşura la Sibiu şi aduce pe scena sălii Thalia cei mai buni pianişti de pe toate continentele.

Finaliştii competiţiei musicale EUROPAfest vor avea onoarea de a canta alaturi de Filarmonica de Stat Sibiu într-o atmosferă de sărbatoare, vineri 25 mai, începând cu ora 19:00.

Juriul concursului este internaţional şi cuprinde nume actuale ale scenei de muzică şi profesori. Anton Voigt din Austria este presedintele juriului din care mai fac parte Serban Soreanu (Romania), Gabriela Mayer(Irland), Ting Zhou(China) şi Horia-Sabin Dragoi (Romania).

EUROPAfest se desfăşoară în perioada 18-25 mai în Bucureşti promovează valorile şi cultura prin celebrarea universală a muzicii de calitate. Ediţia din acest an a fost una specială, fiind dedicată marelui muzician, Dinu Lipatti. Dorinţa organizatorilor a fost aceea de a onora şi omagia marele artist şi de a le reaminti românilor de talentul pur, expresivitatea şi rafinametul stilistic al extraordinarului pianist. Timp de opt zile, notele muzicale si creativitatea celor 144 de pianişti înscrişi în concurs s-au îmbinat într-un dans al speranţei, al dorinţei de a fi cel mai bun.

Agenda completa a festivalului precum si alte

Citește mai departe pe: Rondul de Sibiu

cei mai buni pianişti ai lumii vor concerta la sibiu în finala jeunesses international piano competition “dinu lipatti”  cei mai buni pianişti ai lumii vor concerta la sibiu în finala jeunesses international piano competition “dinu lipatti”

Ultima oră

Comentariul meu