Reputatul Massachusetts Institute of Technology (MIT) a anunţat că va numi un asteroid după numele liceanului vâlcean Ionut Budişteanu, ca recunoaştere a succesului pe care acesta l-a obţinut săptămâna trecută câştigând marele premiu Intel ISEF, scrie Agerpres.

“Este o cutumă a acestor concursuri. Toţi câştigătorii au obţinut o astfel de recompensă. Normal că mă bucură acest lucru, dar asta nu va schimba cu nimic persoana mea. Acum mă pregătesc să dau bacalaureatul şi nu am nici un motiv să mă port altfel decât ca un adolescent normal. După examenul de bacalaureat voi vedea ce planuri voi face, acum trebuie să mă concentrez pentru bacalaureat”, a declarat Ionuţ Budişeanu, citat de Agerpres.

Ionuţ Budişteanu, elevul vâlcean care a obţinut săptămâna trecută premiul Intel ISEF, a devenit cetăţean de onoare atât al judeţului Vâlcea, cât şi al municipiului Râmnicu Vâlcea. Consiliul Judeţean Vâlcea i-a înmânat o plachetă şi suma de 10.000 de lei, iar Primăria din Râmnicu Vâlcea i-a făcut oferta de a lucra la Institutul de Criogenie.

Elevul vâlcean Ionuţ Budişteanu a câştigat, vinerea trecută, în Phoenix, Arizona SUA, premiul cel mare denumit Gordon E. Moore, după fondatorul Intel, în valoare de 75.000 de dolari. Budişteanu a câştigat, pe lângă premiul

Citește mai departe pe: Rondul de Sibiu

un asteroid va fi numit după elevul din vâlcea care a câştigat săptămâna trecută marele premiu intel isef  un asteroid va fi numit după elevul din vâlcea care a câştigat săptămâna trecută marele premiu intel isef

Ultima oră

Comentariul meu