Contribuabilii, persoane fizice, pot dispune asupra destinaţiei sumei de 2 % din impozitul pe venit anual datorat pentru sponsorizarea entităţilor nonprofit care se înfiinţează şi funcţionează potrivit legii până, cel târziu, la data de 27 mai 2013.

Persoanele care doresc să redirecţioneze cei 2% din impozitul pe venit trebuie să fi realizat în 2012 venituri din salarii, şi atunci trebuie să completeze formularul 230, sau venituri din activităţi independente, caz în care este necesară completarea formularului 200.

Veniturile din activităţi independente se referă la venituri din cedarea folosinţei bunurilor, venituri din activităţi agricole, câştiguri din transferul titlurilor de valoare sau câştiguri din operaţiuni de vânzare-cumpărare de valută la termen.

Formularele 200 şi 230 se completează de către contribuabili, înscriind cu majuscule, citeţ şi corect, datele prevăzute de acestea, semnarea olografă a formularelor şi depunerea personală sau prin împuternicit legal, direct la registratura organului fiscal sau la oficiul poştal, prin scrisoare recomandată.

Începând cu anul acesta formularele 200 şi 230 se pot depune şi online, cu semnătură electronică calificată, utilizând softul publicat la secţiunea Declaraţii electronice/Persoane fizice/ Descărcare declaraţii pe site-ul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală.

Obligaţia calculării, reţinerii şi virării sumei reprezentând 2 % din impozitul pe salarii şi pe

Citește mai departe pe: Rondul de Sibiu

redirecţionarea celor 2% din impozitul pe venit către entităţi non-profit se poate face până pe 27 mai  redirecţionarea celor 2% din impozitul pe venit către entităţi non-profit se poate face până pe 27 mai

Ultima oră

Comentariul meu