Legea prin care orasele pot intra in insolventa ar putea sa intre in vigoare in cateva zile. Guvernul a transformat proiectul intr-o ordonanta de urgenta, care urmeaza sa fie aprobata, caz in care comerciantii pot cere insolventa administratiilor locale care au arierate, la fel ca in cazul oricarei firme private.

Potrivit directorului Finantelor Publice sibiene, judetul Sibiu sta cel mai bine din tara, la acest capitol. “Nu exista nicio administratie publica din judet care sa se afle in aceasta situatie. In urma cu o luna, cand a fost prezentata, de la Minister, situatia arieratelor la nivel national, s-a aratat ca Romania are datorii de un milliard de lei. Sibiul se afla pe primul loc din coada, cu arierate mai vechi de 30 de zile de doar un million de lei`, a declarat Grigore Popescu.

Secretarul de stat in Ministerul Finantelor, Gheorghe Gherghina, a aratat ca arieratele Romaniei, la finele lunii martie, se incadreaza in limita stabilita cu Fondul Monetar International. Demnitarul a explicat, atunci, ca aproape 200 de milioane de lei reprezinta datoriile administratiei centrale, iar arieratele la nivel local sunt de 841 de milioane de lei.

Localitatile din Sibiu care au cele mai mari datorii sunt Bruiu, Rau Sadului si Ludus.

Citește mai departe pe: www.turnulsfatului.ro

localitatile pot intra in insolventa. nu si cele din sibiu  localitatile pot intra in insolventa. nu si cele din sibiu

Ultima oră

Comentariul meu