Cel mai popular concurs hipic international din Romania, Transylvania Horse Show, reuneste la cea de-a treia editie unii dintre cei mai cunoscuti reprezentanti ai echitatiei la nivel mondial. Transylvania Horse Show se desfasoara in satul Prod, comuna Hoghilag (judeţul Sibiu).

Peste 70 de concurenti din 19 tari vor participa in perioada 24 – 26 mai 2013, la Transylvania Horse Show, eveniment dedicat sporturilor ecvestre si iubitorilor de cai, desfasurat intr-un peisaj idilic, in apropierea unuia dintre cele mai bine pastrate orase medievale din Europa, Sighisoara. Transylvania Horse Show a primit premiul „Concursul anului” pentru editiile 2011 si 2012 din partea AIEC (Association Internationale des Etudiants Cavaliers).

Catrin Norinder: Directoarea de Discipline Olimpice din cadrul Federatiei Ecvestre Internationale (FEI) si una dintre cele mai importante persoane din cadrul FEI, Catrin Norinder va fi prezenta in Romania in calitate de observator si invitat de onoare.

Fratii Fell: Andrew Fell (fratele geaman a lui Peter Fell) – Cross Country Course Designer and Eventing Official. Andrew Fell este unul dintre cei mai cunoscuti designeri de traseu cross-country la nivel international, creand in mod constant trasee de cross country la cele mai cunoscute concursuri hipice din SUA, Europa si Africa. Anul acesta pentru proiectarea traseului de cross country pentru Campionatele Balcanice organizate in cadrul Transylvania Horse Show 2013, a venit de 3 ori in tara asiguranadu-se ca totul decurge conform standardelor internationale, anul trecut el fiind delagat tehnic al FEI pentru Campionatele Balcanice organizate in Turcia.

Traseul creat de Fell este format din 29 obstacole naturale din lemn masiv, arbusti ornamentali, casute in miniatura sau mese supra dimensionate ce vor fi distribuite pe o distanta de 3650 m, ȋn cadrul unui circuit ȋn aer liber. Obstacolele constau ȋn obiecte solide construite din obiecte intalinite in natura precum si diferite obstacole cum ar fi iazuri si santuri sau combinatii ale celor doua categorii, ideea probei fiind de a imita obstacolele care ar putea aparea in mod normal intr-un  peisaj de tara.

Sandra Auffarth: Campioana olimpica medaliata cu aur la echipe si cu bronz la individual in cadrul Olimpiadei organizate la Londra in 2012, Sandra Auffarth este o alta invitata de onoare la Transylvania Horse Show.

Gerd Kuest: Presedintele juriului, alcatuit din arbitri si oficiali din Irlanda, Austria, Polonia, Bulgaria si Romania, este Gerd Kuest din Germania. Prezenta delegatului tehnic al Federatiei Ecvestre Internationale, Peter Fell din Irlanda, este garantia faptului ca evenimentul se va desfasura conform standardelor internationale.

Ed Holloway: Evenimentul va fi comentat live de Ed Holloway, comentator sportiv profesionist din Marea Britanie specializat pe disciplina “Proba completa”.

Transylvania Horse Show se desfasoara in satul Prod, comuna Hoghilag (la doar 16 km de Sighisoara), recomandat de ghidul „Lonely Planet” ca unul dintre primele locuri din Europa unde sa calaresti in vacanta si este organizat de Cross-Country Farm cu sprijinul Federatiei Ecvestre Romane si al Federatiei Ecvestre Internationale. Evenimentul gazduieste 3 tipuri de competitii, completate zilnic de o serie de demonstratii si evenimente adiacente destinate spectatorilor:

1.Campionatele Balcanice de Proba Completa (Balkan Eventing Championship), cel mai mare eveniment de marca pentru profesionisti din Balcani, de importanta continentala, la care s-au calificat concurenti din Romania, Turcia si Bulgaria, in urma probelor desfasurate luna trecuta in Bulgaria, la Schumen. Campionatele Balcanice de Proba Completa sunt organizate anual, ultima editie desfasurandu-se in Turcia, la Eskisehir. Probele din concurs vor fi: dresaj, obstacole si cross-country.

2.Concurs Complet International (CCI), La aceasta disciplina de Proba Completa concurentii profesionisti vor avea de infruntat 3 probe: dresaj, obstacole, cross-country. Concursul este organizat in colaborare cu Federatia Ecvestra Romana (FER) si Federatia Ecvestra Internationala (FEI).

3.Concurs International Universitar, “Cupa Natiunilor pentru Studenti” (“AIEC Student Riders Nation Cup – Romania 2013), este organizat in colaborare cu Association International des Etudiants Cavaliers (AIEC), cea mai mare asociatie de acest gen din lume. La aceasta sectiune participa studenti din toata lumea care vor concura la 2 probe: dresaj si sarituri obstacole

 

Ultima oră

Comentariul meu