Pamantul este plin de cratere aparute in urma impactului pe care diverse obiecte din spatiu l-au avut cu Terra. Dintre acestea, insa, un numar foarte mic sunt considerate ca fiind uriase, cu mai bine de 20 km in diametru. Va prezentam mai jos cateva dintre cele mai mari cratere de impact de pe Pamant, potrivit listverse.com:

10. Craterul Barringer, USA

Craterul Barringer, cunoscut popular sub denumirea de “Craterul Meteor”, s-a format in Arizona (SUA), in urma cu 50.000 de ani, pe un platou de roci sedimentare. Craterul are 1,2 kilometri in diametru si o adancime de 180 de metri.

9. Craterul Lake Bosumtwi, Africa

Lake Bosumtwi este un crater din Ghana (general), Ghana (Africa), avand codul de regiune Africa/Middle East. Este situate la o altitudine de 152 metri deasupra nivelului marii. Lake Bosumtwi este de asemenea cunoscut si sub numele de Bosumtwe, Busumtwi, Lake Bosumtwi. Lacul are 8 kilometri diametru. In jurul lacului sunt in jur de 30 de sate, acumuland o populaţie de 70.000 de oameni.

8. Craterul Mistastin, Canada

Mistastin este un crater de impact meteoritic in Labrador, Canada. Acesta contine Lacul Mistastin care este aproximativ circular. Lacul are aproximativ 16 km in diametru, in timp ce diametrul estimat al craterului initial

Citește mai departe pe: Cap Limpede

top 10 cele mai mari cratere de impact de pe pamant! foto  top 10 cele mai mari cratere de impact de pe pamant! foto

Ultima oră

Comentariul meu