Ingrediente:

-biscuiti simpli

Crema:

-2 galbenusuri

-2 linguri zahar

-2 linguri amidon

-400 ml lapte

-100 g ciocolata amaruie

-50 g unt

Pentru sirop:

-100 ml lapte

-2 linguri cacao Nesquik

Pentru ornat:

-150 ml smantana pentru frisca

-1 zahar vanilat

-1 intaritor de frisca

-cacao

Mod de preparare:

Crema:

Amestecam cele doua galbenusuri cu zaharul si amidonul, apoi turnam laptele, amestecand bine sa nu se formeze cocoloase. Punem la foc mic si fierbem fara a da in clocot pana compozitia se ingroasa.

Adaugam ciocolata rupta bucatele si untul moale. Omogenizam, apoi o lasam sa se raceasca, amestecand din cand in cand, sa nu se formeze pojghita deasupra.

Pentru sirop: amestecam laptele rece cu Nesquik. Folosim o tava de 20/20 cm si 4 randuri de biscuiti a cate 12 bucati.

Crema o impartim in 3. In tava tapetata cu folie alimentara punem un strat de biscuiti dupa ce i-am insiropat usor pe ambele parti.

Punem o parte din crema si continuam operatiunea pana terminam. Invelim bine in folie si dam la frigider pentru o ora. Smantana pentru frisca se mixeaza pana incepe sa aiba consistenta. Adaugam zaharul vanilat si intaritorul de frisca si mixam pana cand frisca devine ferma si pufoasa.

Se pune un platou peste tava si cu o miscare ferma se rastoarna prajitura, apoi se desprinde usor folia alimentara. Acoperim cu

Citește mai departe pe: www.turnulsfatului.ro

prajitura cu biscuiti si budinca de ciocolata  prajitura cu biscuiti si budinca de ciocolata

Ultima oră

Comentariul meu