Peste 2000 de persoane au vizitat expoziția Focus Sibiu 2012 în cadrul Nopții Muzeelor. Marți, 21 mai, are loc primul workshop din cadrul Focus Sibiu, susținut de reprezentanții Nikon România

Pentru prima dată în cei cinci ani de expoziții de fotografie de presă, Focus Sibiu a fost deschisă publicului și de Noaptea Muzeelor. Expoziția găzduită în curtea interioară a Primăriei Municipiului Sibiu a fost deschisă între orele 19 și 02 iar în acest interval orar a fost vizitată de peste 2000 de oameni. „Am rămas surprinși de numărul foarte mare de sibieni și turiști care au intrat în clădirea Primăriei pentru a vedea cele mai reprezentative fotografii ale anului precedent. A fost o premieră și cred că s-a bucurat de un mare succes”, spune fotograful sibian Sebastian Marcovici, autorul expoziției Focus Sibiu 2012.

Fotografi sibieni, amatori sau profesioniști, sunt invitați în următoarele două săptămâni la Workshop-urile Focus Sibiu. Sesiunile de lucru vor fi susținute de fotografi profesioniști sau oameni din industria fotografică. Primul dintre aceste workshop-uri va avea loc marți, 21 mai, de la ora 17, în Centrul de Informații pentru Turiști din Piața Mare și va fi susținut de Arthur Mustafa, Product Manager Nikon România. Prima parte a workshop-ului se va axa pe fotografia portret și pe fotografia de presă. De asemenea, product managerul Nikon România va prezenta aparatele foto Nikon din gama nouă, precum și obiectivele foto Nikkor adecvate tipurilor de fotografie amintite. Workshop-urile vor reprezenta o introducere în aceste tipuri de fotografie, fiind bazate pe detalii tehnice despre aparatura Nikon, dar și pe numeroase exemplificari cu fotografii realizate de Arthur Mustafa. Fotografii sibieni vor putea testa aparatele Nikon D3200, D5200, D600 precum și obiectivele NIKKOR Micro 40mm f/2.8, 50mm f/1.4, 85mm f/1.8, 18-300mm.

Cea de-a doua parte a workshop-ului este o sesiune practică, în Sala Thalia. O bună parte dintre concurenții ultimului sezon al emisiunii Vocea României se reunesc pentru un concert extraordinar pe scena Sălii Thalia. La inițiativa lui Vlad Simon, artiștii s-au reunit într-o serie de concerte dedicată strângerii de fonduri pentru salvarea vieții Dianei Stanciu. Tânara suferă de Limfomul Hodgkin, o formă agresivă de cancer iar tratamentul medical este extrem de scump. Alături de concurenții de la Vocea României pe scenă vor urca și trupele Renegades și Antract. Participanții la workshop-ul de fotografie vor putea exersa fotografia de portret și, în același timp, fotojurnalismul. Toate fotografiile vor fi prezentate pe pagina www.Facebook.com/FocusSibiu

Al doilea workshop din cadrul Focus Sibiu 2012 va avea loc în data de 30 mai, de la ora 17, în Centrul de Informații pentru Turiști din Piața Mare. Sesiunea teoretică va fi susținută de Sebastian Marcovici și va fi axată pe fotografia de eveniment. Participanții la workshop vor putea pune în practică sfaturile și sugestiile făcute de Sebastian Marcovici în cadrul unei sesiuni de lucru de două zile, între 1 și 2 iunie, în Piața Huet, la festivalul Huet.Urban. Fotografiile realizate în cadrul acestui workshop vor fi prezentate pe pagina de Facebook a Festivalului Huet.Urban precum și pe pagina oficială a expoziției Focus Sibiu.

Înscrierile la cele două workshop-uri se pot face prin email la adresa contact@focussibiu.ro

 

Ultima oră

Comentariul meu