Consumul unuia sau a mai multor mere pe zi este benefic pentru sanatate, insa coaja nu trebuie curatata. Se recomanda apa calda pentru o mai buna spalare a lor, scrie passionsante.be.
In schimb, nu se recomanda felierea merelor, ci consumarea lor prin muscare, pentru a profita din plin de polifenolii care combat stresul oxidativ si procesele inflamatoare.
O echipa de la Universitatea din Montreal a analizat in profunzime acesti agenti, dupa ce i-a extras din coaja. “Pana acum, dovezile stiintifice ale acestei actiuni benefice au fost obtinute indirect`, arata coordonatorul lucrarilor. “Le-am cerut unor voluntari sa completeze un jurnal alimentar pentru a stabili legaturi intre starea lor de sanatate si alimentatie. Demersul nostru permite aflarea cu mai multa precizie a actiunii nutrientilor`, adauga el.
Urmatoarea etapa ar fi consolidarea efectelor polifenolilor (antioxidanti), care se gasesc in cantitati mari si in capsuni, struguri, patrunjel, anghinare si varza de Bruxelles. Cercetatorii amintesc in incheiere ca merele trebuie consumate cu coaja. …
Citește mai departe pe: www.turnulsfatului.ro